Administrator
Maja Lidia Kossakowska - "Upiór Południa - Burzowe Kocię"

Burzowe Kocię
Autor: Maja Lidia Kossakowska
Wydawnictwo: Fabryka Słów
Seria: Upiór Południa
Liczba stron: 256
Format: 125x195 mm
Oprawa: Miękka
Data wydania: Wrzesień 2009
Typ: Fantastyka
Opiekun Ogrodu, by posiąść wiedzę świata wystrugał oczy z pnia uschniętego Drzewa Życia i zastąpił nimi własne. Prawda go oślepiła. Wie wszystko, ale niczego nie pojmuje. Zapomniał, że Przestrzeń ma duszę...
Nie wytrzymasz... Umysł zniewolony kieratem przesłuchań, tortur i obezwładniającej świadomości klęski chce uciec. Umrzesz... Może już umarłeś. A może to tylko majaki dogorywającego komandosa? Odlot po lekach? Gdzie jesteś?
Intubacja! Adrenalina! Defibrylator! Strzał! Jeszcze raz!! Jeszcze!!! Tracimy go!!!!
Trzecia z czterech opowieści cyklu "Upiór Południa", zapisków znad krawędzi świata związanych wspólnymi motywami upału i demonów. Na upiorną kolekcję składają się: Upiór Południa. Czerń, Upiór Południa. Pamięć Umarłych, Upiór Południa. Burzowe Kocię, Upiór Południa. Czas mgieł.

BishoYo: Według mnie książka bardzo dobra. Nie dane mi było przeczytać jeszcze pozostałych książek z serii ponieważ Burzowe Kocię otrzymałem w prezencie, ale nie sądzę by były powiązane ze sobą fabułą ponieważ historia z książki ma swój początek i koniec. Opinie o książce są często negatywne i sugerują że pomysły autorki zostały zaczerpnięte od innych autorów. Ja aż tyle nie czytam żebym mógł powiedzieć że to już było