FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Pomocy! - mod Alchemic - Instalacja

<<

matij8

Post 29 cze 2015, o 21:46

Pomocy! - mod Alchemic - Instalacja

Wczoraj pobrałem mod alchemic wraz z patchem 2.9.
Problem w tym że nie chce wogóle odpalić. Wyskakuje jedynie błąd
"Diablo II Exception"
w tresci:
UNHANDLED EXCEPTION:
ACCESS_VIOLATION (C0000005).
Pomocy, bardzo chce zagrac na tym modzie .
dodam tylko ze mam orginalny dysk z grąi dodatek Lord of Destruction z patcem 1.13
oraz orginalny winXP professional
<<

BishoYo

Avatar użytkownika

Administrator
Administrator

Posty: 293

Dołączył(a): 9 sty 2015, o 15:19

Lokalizacja: Trzebież

Płeć: Mężczyzna

Post 30 cze 2015, o 18:02

Re: Pomocy! - mod Alchemic

Witaj

Instalacja nie jest zbytnio skomplikowana więc powinien dać sobie z tym radę. Jeśli jest możliwość że coś namieszałeś to polecałbym instalację na nowo.

1. Instalujemy Diablo 2 wraz z dodatkiem (można wgrać patch jakiś do gry choć to nie jest wymagane). Ważne jest żeby gra była w wersji PL bo to jest akurat wymagane.
2. Rozpakowujemy archiwum z modem i wchodzimy do folderu Alchemic gdzie znajduje się folder 'DataAM' oraz wiele plików z końcówką AM. Zaznaczamy wszystkie pliki i foldery które widzimy i kopiujemy do folderu z grą Diablo 2, dokładnie tam gdzie zainstalowaliśmy grę, do środka. Gry nie uruchamiamy jeszcze.
3. Rozpakowujemy archiwum z patchem i wchodzimy w folder Patch. W środku zaznaczamy znowu wszystko i kopiujemy jak wyżej do folderu z grą zastępując pliki i foldery.
4. Na koniec odpalamy plik Configurator.exe i wchodzimy w aktywacje moda oraz go aktywujemy. Cofamy się do głównego menu w Konfiguratorze i odpalamy grę. na całym ekranie lub z opcją w oknie. To wszystko.

Stosując się do tej listy gra powinna się normalnie odpalić. Jako że masz windows xp tym bardziej nie powinno być trudności żadnych ani błędów. Gdyby jednak wyskoczył Ci błąd c00...005 to spróbuj ponownie uruchomić komputer. Czasem to pomaga.


PS: Po rejestracji konta na forum, na podany przez Ciebie mail przychodzi wiadomość aktywacyjna.
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

<<

matjar07326

Newbie
Newbie

Posty: 7

Dołączył(a): 29 cze 2015, o 21:40

Płeć: Mężczyzna

Post 2 lip 2015, o 21:47

Re: Pomocy! - mod Alchemic

Witaj BishoYo, to ja matij8. Dzieki z wszystkie podane mi wskazówki.
Okazało się iz ten błąd był spowodowany angielską wersją gry.
Poprosiłem kuzyna aby mi pożyczył polskiego diablo 2 z rozszeżeniem, ku mojemu zaskoczeniu mod działa.
I mam takie pytanie poza: Jestem "zielony " jeżeli idzie o mody do diablo 2.
Czy jest możliwość grania na więce niz jednym modzie np: Alchemic i New nightmare ?
Z góry dzięki za odpowiedź :)
<<

BishoYo

Avatar użytkownika

Administrator
Administrator

Posty: 293

Dołączył(a): 9 sty 2015, o 15:19

Lokalizacja: Trzebież

Płeć: Mężczyzna

Post 2 lip 2015, o 22:01

Re: Pomocy! - mod Alchemic

To nie ma się sumie czemu dziwić że działa mod, ma działać żeby można było w niego grać ;) Od dłuższego czasu już wiem że z angielską wersją nie chce działać tylko nie wiem czemu i nie posiadam eng wersji więc nie mogę sprawdzić o co chodzi, pewnie jakieś pliki się nie zgadzają.

Jeśli chodzi o granie w kilka modów to jest to możliwe. Nie można jednak wszystkiego wpakować do jednego folderu z grą. Jeśli chcesz grać np w Alchemic i New Nightmare (i/lub Genesis) to kopiujesz folder z Alchemic, ten już działający z grą D2. Od tego momentu jak masz folder np 'Diablo II' i folder 'kopia Diablo II' to zmieniasz nazwy folderom. Folder z którego chcesz odpalać grę miej zawsze z nazwą 'Diablo II' tak jak ten domyślny który masz od początku a ten drugi może mieć jaką chcesz. Jak będziesz chciał wrzucić New Nightmare to zmieniasz nazwę folderu drugiego na domyślną czyli te 'Diablo II' a pierwszego na byle jaką np 'D2 Alchemic' i wrzucasz sobie New Nightmare i grasz. Jak będziesz chciał znowu w Alchemic grać to znowu zmiana nazw folderów i tyle. To raczej zrozumiałe. Dwie kopie gry ale odpalasz z tego który ma nazwę domyślną a nie z innego. Dlatego że gdzieś tam do rejestru to raczej idzie i jak odpalisz z kopii to będzie czytać pliki z różnych miejsc i gra będzie wywalać błędy. Ja na dysku mam kilka folderów z grą i w każdym inny mod. Tylko nazwy są takie żebym wiedział co w którym a jak chce odpalać to jak napisałem wyżej, ustawiam nazwę Diablo II. Tak akurat jest z tymi moimi modami czyli Alchemic, New Nightmare, Genesis i chyba World of Monsters.

Miłej gry, żeby wciągneło bo coraz dalej jest coraz lepiej ;)
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

<<

matjar07326

Newbie
Newbie

Posty: 7

Dołączył(a): 29 cze 2015, o 21:40

Płeć: Mężczyzna

Post 3 lip 2015, o 08:20

Re: Pomocy! - mod Alchemic

Dzięki za odpowiedź. :) zaraz spróbuje gdyż mod New Nightmare własnie się pobiera
<<

BowWow

Początkujący
Początkujący

Posty: 22

Dołączył(a): 12 sty 2015, o 19:23

Płeć: Mężczyzna

Post 3 lip 2015, o 15:26

Re: Pomocy! - mod Alchemic

Jakbyś miał jakiś problem lub pytania z New Nightmare to jestem skory do pomocy. Przeszedłem gre nie raz, także mam troszke wiedzy.
<<

matjar07326

Newbie
Newbie

Posty: 7

Dołączył(a): 29 cze 2015, o 21:40

Płeć: Mężczyzna

Post 4 lip 2015, o 20:46

Re: Pomocy! - mod Alchemic

Dzięki BowWow narazie zajmuje się z kuzynem modem alchemic na serwie tcp/ip przez hamachi.
Jeżeli jednak nastąpi taki problem to skieruję sie do was

Powrót do Tematy o Modach!

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron