FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Jak stworzyć serwer Diablo 2

<<

matjar07326

Newbie
Newbie

Posty: 7

Dołączył(a): 29 cze 2015, o 21:40

Płeć: Mężczyzna

Post 5 lip 2015, o 20:59

Jak stworzyć serwer Diablo 2

Otóż chceaby mój kolega z którym jak dotąd ogrywaliśmy diablo 2 przy jednym PC wyszedł z inicjatywą aby zagrac przez multi.
I tu jest problem, otóż tcp/ip nie działa: kolega nie moze się połączyc.
Hamachi sprawa ta sama ja tworze serwer ale ja nie umię go zastosować do diablo 2.
Prosze o pomoc gdyż nie sądze że mój kumpel będzie miał codziennie czas by przyjść, zwłaszcza po wakacjach
<<

BishoYo

Avatar użytkownika

Administrator
Administrator

Posty: 297

Dołączył(a): 9 sty 2015, o 15:19

Lokalizacja: Trzebież

Płeć: Mężczyzna

Post 6 lip 2015, o 11:26

Re: Jak stworzyć serwer Diablo 2

Temat przeniosę do działu dla Modmakerów do jakichś różnych bo tam w sumie pasuje jako że grasz na modach. To tak dla informacji żebyś nie myślał że usunąłem.

Jeśli chodzi o wspólną grę ze znajomym to najlepszym rozwiązaniem jest gra przez hamachi w trybie TCP. Bez hamachi ten tryb nie działa ponieważ działa on tylko wtedy jeśli dwa komputery są połączone razem kablem i tworzą sieć. Hamachi taką sieć emuluje poprzez internet i nadaje komputerom numery IP dzięki którym się można ze sobą łączyć.

Spróbuj zainstalować hamachi i jak już Ci się załączy że będziesz tam widział nr IP własny na górze okna to dołącz do sieci która jest dla moda Alchemic. Podana jest na stronie głównej. Wpisujesz:

Nazwa - Alchemic Classic
Hasło - ...

W hamachi można ze soba rozmawiać jak w jakimś komunikatorze więc jak będę to wyjaśnię jak by coś nie grało. Kiedy dwie strony mają już hamachi to odpala się grę i jedna osoba zakłada grę w trybie TCP a druga dołącza i wpisuje nr IP z hamachi. To najprostsze rozwiązanie do takiej gry.
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic


Powrót do Rozmowy!

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość