FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

błąd w drzewku umiejętności Bestii

<<

elfiasty

Forumowicz
Forumowicz

Posty: 52

Dołączył(a): 13 sie 2016, o 14:08

Płeć: Mężczyzna

Post 25 paź 2016, o 17:21

błąd w drzewku umiejętności Bestii

mam problem z rozdawaniem skili u Bestii.

mam poziom 16 i niektóre skile które teoretycznie są dostępne od początku nie mogę wklepać wyżej niż na 3-4 lvl. mam napis "wymagany poziom 5" i dalej nie moge wklepać np wiedzy terome albo okrzyków... w efekcie bestia jest beznadziejnie słaba bo nie mam nic skili i mnie piorą jak chcą w lokacjach w których ledwo doświadczenie leci, mimo iż mam 2 unikatowe kastety(jeden z resztą bardzo ładny).

rozdawając skile na około 6/8 róz nych skili nie moge się pozbyć punktów umiejętności bo mam spory zapas... próbowałem już resetowania umiejętności, nic nie pomaga. gram czasem troszke łowcą szamanką i kapłanem i u nich problem nie wystepuje w ogóle, kurtyzana też ok.
<<

BishoYo

Avatar użytkownika

Administrator
Administrator

Posty: 297

Dołączył(a): 9 sty 2015, o 15:19

Lokalizacja: Trzebież

Płeć: Mężczyzna

Post 25 paź 2016, o 19:51

Re: błąd w drzewku umiejętności Bestii

Strasznie panikujesz. Wyświetlanie wymaganego poziomu to wyświetla gra i tego Ci nie zmienię. Można to sobie łatwo obliczyć. Jak skill się pojawi powiedzmy na 8 lvlu i wbijesz mu 2 punkty po czym jest zablokowany to wyświetla że wymagany jest poziom 11. Gra nie kuma tego że ktoś mógł ustawić że nie będzie co lvl się wbijać a nie wbija się. Na 16 lvlu spokojnie możesz sobie punkty rozrzucić wszystkie, chyba że kisisz na potem no to nie wiem w czym problem. Ja w filmach które nagrywam kisze punkty chociaż mógłbym rozrzucić spokojnie. Wbijasz w okrzyki wszystkie, w wytrzymalość, i w to czym walczysz plus dziki szał jak starczy i po punktach.
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

<<

elfiasty

Forumowicz
Forumowicz

Posty: 52

Dołączył(a): 13 sie 2016, o 14:08

Płeć: Mężczyzna

Post 28 paź 2016, o 12:52

Re: błąd w drzewku umiejętności Bestii

nie zrozumiałeś problemu.

chce rozdawać póki co punkty w okrzyki
przygotowanie do walki
pokrzepienie duszy
umiejętności bitewne
wiedza terome

umiejętnosci walki kastetami:
mistrzostwo dla kastetów + obłęd

dodatkowo korzystam z pięści niebios i oczyszczania dusz.

aktualnie mam poziom 18 i zaliczone siedlisko zła.
czyli awansowałem 17 *2 = 34 + 1 za quest 1. daje 35 punktów umiejętności.

wszystkie w/w skile mam na max dostępnym poziomie i mam do dyspozycji 6 punktów umiejętności. czyli rozdałem 29 punktów umiejętności. + to co poszło w szybki zamach.

umiejętności które są dostepne od 1 poziomu mam na poziomie 5 jako max... efektem tego jest bardzo niski poziom wielu umiejętności co sie przekłada na bardzo ograniczone możliwości defensywne postaci.

no chyba że tak celowo ustawiłeś i dodawać pkt umiejętności bestia może nie co 1 lvl a np co 3 poziomy... bo mniej więcej tak mi wychodzi z aktualnie rozdanych umiejętności ;)
<<

BishoYo

Avatar użytkownika

Administrator
Administrator

Posty: 297

Dołączył(a): 9 sty 2015, o 15:19

Lokalizacja: Trzebież

Płeć: Mężczyzna

Post 28 paź 2016, o 15:12

Re: błąd w drzewku umiejętności Bestii

Tak właśnie napisałem. Nie dodaje się co lvl w skile. Tylko gra ma tak ustawione coś tam, że przy zablokowanym skilu sobie oblicza że trzeba mieć jakiś tam lvl kolejny licząc 'wymagany lvl skila na start+wbite punkty' i to wyświetla, nie wiem jak to usunąć czy zmienić. Te skile to nie ja wymyśliłem i porobiłem, to opracował ktoś bardziej kumający temat ale już lata temu, ja jedynie je wykorzystałem, dostałem zezwolenie bo znam gościa. Tworzył on własnego moda i robił tam skile nowe dla każdej postaci, ale go nie ukończył. Bestia jako jedyna postać ma większość właśnie skili opracowanych przez tą osobę, reszta postaci ma pojedyncze sztuki. Sporo poprawek też wprowadziłem bo nie wszystko działało jak trzeba tak że nie że tylko kopiuj wklej poszło, jednak może się zdarzyć jeszcze coś niedociągnięte bo nie testuje wszystkich postaci przechodząc grę.
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

<<

evilday667

Początkujący
Początkujący

Posty: 13

Dołączył(a): 11 paź 2016, o 16:43

Płeć: Mężczyzna

Post 28 paź 2016, o 17:39

Re: błąd w drzewku umiejętności Bestii

grasz od poczatku chetnie moze dolacze jakeis hamachi evolve czy cos :) ?
<<

elfiasty

Forumowicz
Forumowicz

Posty: 52

Dołączył(a): 13 sie 2016, o 14:08

Płeć: Mężczyzna

Post 28 paź 2016, o 18:09

Re: błąd w drzewku umiejętności Bestii

ja na hamachi jestem jak coś, dziś jeszcze można mnie złapać ;) jutro będzie prawdopodobnie problem.

Powrót do Pomoc!

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron