FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

wywala mnie z lokacji

<<

elfiasty

Forumowicz
Forumowicz

Posty: 52

Dołączył(a): 13 sie 2016, o 14:08

Płeć: Mężczyzna

Post 26 sie 2016, o 19:34

wywala mnie z lokacji

w mrocznej knieji jest "dziura" w której mnie wywala z chyba ostatniego poziomu i nie moge zobnaczyc co tam jest ani nic z tym zrobic..

to samo mam pod bazarem w kurast skaczac z lokacji na lokacje w blizej nieokreslonym porządku(szukajac wszystkiego co sie da znaleźć żebvy zadnej ciekawostki nie ominąć) trafiłem na jasknie z której tez mnie wywaliło...

co może byc powodem takiego wywalania?

pytanie pomocnicze.

jak aktywowac ksiege zaklec(taka np od lectera?) jest ich sporo mozna je dostac za tajemniczy skarb hordadrimów a nic z nimi nie moge zrobic...

pytanie pomocnicze 2
nie moge przejśc do WP kolo bossa aktowego w Akcie II mimo aktywowania punktu. a w akcie 3 dopiero w bazarze kurast latam wiec niewiem ale punkt nawigacyjny ostatni jest innym kolorem, aż jestem przekonany że do nastepcy biddtura czy jak mu tam sie również nie dostanę...
<<

BishoYo

Avatar użytkownika

Administrator
Administrator

Posty: 297

Dołączył(a): 9 sty 2015, o 15:19

Lokalizacja: Trzebież

Płeć: Mężczyzna

Post 26 sie 2016, o 19:50

Re: wywala mnie z lokacji

Jako że wspomniałeś o księgach z różnymi czarami które można np kupić, i że nie możesz ich użyć, to zacznę od tego, dlatego że aktywuje się je klikając na nie prawym klawiszem. Jeżeli nie da się ich użyć nawet jeżeli spełniasz wymagany lvl, o ile jest ustawiony jakiś, no to wygląda na to że mod Ci się źle odpala i czegoś brak. Stąd też mogą się pojawiać inne bugi więc jeśli jest coś nachrzanione to i nie ma się co rozpisywać o innych rzeczach. Sprawdź jeszcze te księgi. Jeśli nie będzie nic szło to jest coś nie tak z Twoim modem lub folderem z modem, coś się źle aktywowało może.

WP obok bosa aktowego w 2 akcie istnieje ale nie ma go na liście, dlatego jest tylko jednostronny.
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

<<

elfiasty

Forumowicz
Forumowicz

Posty: 52

Dołączył(a): 13 sie 2016, o 14:08

Płeć: Mężczyzna

Post 29 sie 2016, o 08:49

Re: wywala mnie z lokacji

tak samo nie moge oddać nikomu giddbina... znalazłem go ide do NPC któremu rzekomo mam go oddać a on nic.

obstawiam faktycznie jakies błędy, myslisz że przeinstalowanie i gry i ściągnięcie od nowa moda pozwoli rozwiązać problem nie tracąc postaci(tzn czy kopiujac save'a mogę odzyskać postać i naprawic dziury w rozgrywce, zwiedzic lokacje z których wywala uzyc ksieg zaklec czy oddac tego cholernego giddbina ?
<<

BishoYo

Avatar użytkownika

Administrator
Administrator

Posty: 297

Dołączył(a): 9 sty 2015, o 15:19

Lokalizacja: Trzebież

Płeć: Mężczyzna

Post 29 sie 2016, o 21:37

Re: wywala mnie z lokacji

Gidbina oddaje się w Ransim tak w razie czego.

Save postaci się nie zmieni bo to są jakieś błędy moda, jak się naprawi to normalnie będzie można grać.

Możesz spróbować przeinstalować grę. Po instalacji już gry z dodatkiem możesz sobie folder z grą skopiować zanim do niego wrzucisz moda tak żeby nie instalować potem od nowa tylko sobie skopiować jakby coś nie poszło.

Poprawnie wrzucony mod nie ma takich dziur bo ludzie normalnie grają w niego. Ja sam jak gram to w wersję taką jak wrzucam a nie taką w której coś grzebie.

Grę masz z jakimś starszym patchem czy to było z 1.14? Jaki system posiadasz? Normalnie grę odpalasz przez konfigurator moda i nie ma żadnych trzasków?
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

<<

elfiasty

Forumowicz
Forumowicz

Posty: 52

Dołączył(a): 13 sie 2016, o 14:08

Płeć: Mężczyzna

Post 31 sie 2016, o 11:25

Re: wywala mnie z lokacji

w grze sprawdzajac widze że mam v 1.10.

windows XP w konfiguratorze naogol bez problemow , czasem jakis komunikat wyskoczy ze cos mu nie pasuje ale to rzadko i po tym i tak sie gra odpala normalnie. poza tym ze zwoje mapy itd mi nie działają wszystko wygląda normalnie.

znalazłem w akcie IV od skarbnika goblinó części mapy do jakiejś tajemnej lokacji, mapy też nie mogę uruchomić i się tam przenieść.

gidbin do ransim... to tylko znajde ransim choć przeszukałem wszystko w akcie III całe lasy pająków wielkie moczary dzungle łupieżców nawet lokacje pod nimi... wszystkoi w kurast i nic :D no ale coz narazie walcze z aktem IV i proboje z drowami sobie poradzic zapal kurtyzany ma jedną dużą wade po mojemu. bywa że nie atakuje cel którego nie ma i cała seria idzie w powietrze... klątwa wysysanie życia G wtedy daje bo zdycham nim skończy sie seria 10 ciosów i zaczne następną. myślałem że taki problem wystepuje gdy używam walki w miejscu(shift + lpm) do ataku zapałem żeby nie celować bez sensu w co popadnie ale najcześciej taki błąd zaskakuje gdy stoje pośrodku pola wypchanego potworkami i walka trwa... co więcej wale bronią drzewcową o dużym zasięgu więc w zasięgu broni mam całą horde stworków i mimo to ... aż mialem myśl czy by nie zrezygnować z kurtyzany na zapał choć zapał z wysysaniem życia wydaje sie genialnym rozwiązaniem... najpiękniejszym które widziałem z obserwacji umiejętności u wszystkich postaci jakie są.

najemnicy są faktycznie przekoksowani dobrze że ich zabijanie sie nie oplaca bo drop slabszy i że nie warto dobrego ekwipunku im dawać. latajac w okolicy monastyru w A1 kurtyzana ledwo dawała rade potworkom na poziomie 17 majac calkiem fajny sprzęcik gdy najemnik który dostawał białe itemy z ziemi zebrane tłukł wszystkich mimo iż był nie na 17 a na 8 lub 9 poziomie...
<<

BishoYo

Avatar użytkownika

Administrator
Administrator

Posty: 297

Dołączył(a): 9 sty 2015, o 15:19

Lokalizacja: Trzebież

Płeć: Mężczyzna

Post 31 sie 2016, o 13:57

Re: wywala mnie z lokacji

W takim razie ciężko powiedzieć co jest nie tak. Odnajdź w folderze z grą plik tekstowy który ma nazwę coś w stylu D231082016.txt W nazwie ma datę. Tam się zapisują różne błędy i to czy wszystko się dobrze odpala. Prześlij mi taki plik. Może być z ostatniej gry np.

Ransim zapewne jest tam gdzie nie możesz przejść ;) lub wszystkiego nie odkryłeś jednak.

Tak najemnicy są przybolosowani żeby tak szybko nie padali jako że nie ma wskrzeszania. Klątwy dostają tylko na sekundę żeby się sami nie uśmiercali też. Najczęściej to się człowiek boi żeby samemu nie paść bo wtedy się traci też najemnika którego się expiło. Ja cały normal przeszedłem z najemnikiem z 2 aktu. Gdzieś na koszu padł przez moją nie uwagę bo ja zginąłem.
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

<<

elfiasty

Forumowicz
Forumowicz

Posty: 52

Dołączył(a): 13 sie 2016, o 14:08

Płeć: Mężczyzna

Post 2 wrz 2016, o 14:57

Re: wywala mnie z lokacji

jakiegoś pliku brakuje, przy odpalaniu sygnalizuje to. czyli musze gre przeinstalowac i moda od nowa. przy okazji mi licznik wyzeruje bo od tego wywalania ciaglego mam juz prawie 100 odpalen a pewnie 100 to limit.

plik jakiego brakuje po instalacji dalej jest nieobecny, to chyba z moda.. "msvcr100.dll"

kolejne rzeczy którycyh nie moge zrobic to np event survival... ani bilet wstepu na arene ani zwoje nie dzialaja.

co do najemników przepakowanie ich jest zdecydowanie przesadzone. przed slugami shaar wzialem sobie barbarzynce... dalem mu 1 przedmiot - unikalna zbroje dajaca drobna absorbcje ognia troche resów i aure swiety ogien. nie mial nawet w lapie broni(zadnej nie chcial przyjac, niewiem czemu mimo spelniania wymogow).. uzywajac klatwy wysysanie zycia najemnik mimo iz nie byl na 41 lvl jak ja a na 32 rozwalił ze mną wszystkie sługi shaar bezimiennych i poległ dopiero podczas walki z sama shaar... dawał sobie rade niewiele gorzej odemnie :D strach sie bac co by bylo jakby dostal jakas lage do reki... stanalbym se w kacie i poczekal az shaar padnie :D

a ransim dalej nie potrafie zlokalizowac. udalo mi sie wejsc pod kurast w dziure z której mnie ciagle wywalało ale tam nie odnalazłem tego co szukałem i juz chyba nie mam koncepcji gdzie to mogłeś czarodzieju schować.11

co do moda przyznam dwie rzeczy na plus.

tak wymieszane wszytko jest ze oplaca sie odwiedzac kazda lokacje która w pierwotnej wersji gry byla bezuzyteczna(przewaznie jakis bosek slaby broniacy zlotej skrzynki w kazdej lokacji i tyle. a teraz co gdzies wejde to szerzej gebe otwieram co tam znajde :D

drugi wielki plus to dlugie dojscie do kazdego bossa aktowego. w pierwotym diablo do wiekszosci bossow dojscie zajmowalo chwile wiec latwo mozna bylo expic i dropic dobre przedmioty u w/w jegomosciow. teraz... w A1 dojscie do bossa na początku trwa wieki. w A2 trzeba przejsc kilka dalekich lokacji zeby sie dostac... w A3 pol górnego kurast cale travi i cale kazamaty... w A4 nie lepiej, w A5 to juz w ogole masowe chodzenie na shaar jest bardzo zabawne, a jakby kto chcial polatac na pana swiata kilka razy to musi sobie kilka kaw strzelic, nawet nie mam na mysli samego zabicia typa ale to ile trzeba sie nałazic zeby do niego dojsc.

natomiast minusem są słowa runiczne i klasy broni...

w spisie słów runicznych dalej obowiązują stare nazwy postaci, paladyn nekromanta amazonka...

wszystko niby ok. tylko teraz sie okazuje że są spore niejasności bo klątwy ma połowa postaci... a bonus do klątw ma tylko kapłan gdzie w przeciwienstwie do starej postaci tu ma ich zaledwie sztuk 3 a nie caly pakiet. są postacie które mają inne bronie klasowe niż dawniej... najbardziej widoczne to jest w zasadzie u łowcy. jako paladyn specjalnym przedmiotem była tarcza... teraz jest to zbroja. i teraz nawet niewiadomo czy te słowa będa w ogóle dzialać bo to są słowa runiczne do tarczy klasowej a nie zbroi... zmiany skilli miedzy postaciami bardzo są bolesne przez to że teraz bonusy są do starych drzewek z słów runicznych a nie do nowych drzewek umiejętności.

pytanie.
po przejsciu na koszmar mapy z normalnego poziomu trudności pozostaną utracone czy zachowane? w normalnej grze bez moda chyba sie je traciło. teraz mam dylamat, chciałbym niby isc naprzód, na koszmarze padną nowe wspaniałe przedmioty i dużo lepszych parametrach. z drugiej strony jak strace wszystkie mapy ciezko bedzie później wszystko od nowa zalatwiac i szukac kazdego połączenia map żeby jakiś event wykonać choć jeśli chodzi o eventy mam obawy czy na poziomie normal w ogóle jest sens jakikolwiek event robic czy nie lepiej szybko przejsc koszmar żeby nagrody były ciekawsze.
<<

BishoYo

Avatar użytkownika

Administrator
Administrator

Posty: 297

Dołączył(a): 9 sty 2015, o 15:19

Lokalizacja: Trzebież

Płeć: Mężczyzna

Post 2 wrz 2016, o 23:14

Re: wywala mnie z lokacji

Problem z tym plikiem to nie leży w modzie. No może po części bo ktoś pewnie pluginy pisał mając te biblioteki, ale to często się też w grach zdarza.

Chodzi o to: Link

W skrócie nie masz zainstalowanej biblioteki VC++ Runtime Redistributable 2010. Jeśli nie ze strony z linka to poszperaj po necie i pobierz. To powinno rozwiązać sprawę Moda.


Przejście do Ransim istnieje, ominąłeś przejście na jednej z map ;)

Co do długości przechodzenia to o to chodziło żeby grać dłużej a nie na szybko przelecieć tylko odkrywać różne miejsca i zbierać przedmioty. Nie każdemu się to podoba. Ja jestem zwolennikiem większego świata i większej ilości miejsc do zwiedzania.

Przy zmianie poziomu trudności mapy zawsze się resetują. To samo przy wejściu na multi na Lan'a też się zresetują. Z jakością przedmiotów to wiadomo na Piekle najlepsze będą nagrody. Piekło to tak naprawdę jest dopiero gra bo tam pada to co może nie paść na normalu i koszmarze i to co może paść tylko w lepszych wersjach. Tylko że oczywiście jest trudniej. Wątpliwe żebyś się cofał potem na normal chyba że nie będziesz dalej dawał rady.

Jeśli chodzi o słowa runiczne to fakt nie chciało mi się już w tym babrać. Został opis jeszcze z Moda Alchemic. Klasowe przedmioty są oznaczone typem, nie chodzi tu o konkretny przedmiot więc nawet jakby tam taki paladyn miał kierpce ale tylko dla paladyna to by w nich mógł zrobić słowo dla tarczy dla paladyna bo tak to zrobił blizzard że w listach słów wpisał typ itemów. Wyjątkiem są przedmioty amazonki bo tu sobie bliz skomplikował i zrobił kilka typów broni i to np u Zwiadowcy nie wlezie w jego włócznie które przejął po amce tylko wlezie w broń dla Kurtyzany (bow=noże, spear=miecze, javelin=topory). Co do nazw zakładek skili to jedynie w spisie są niejasności i trzeba by pamiętać nazwy oryginalne to się wtedy dopasuje do obecnych.
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

<<

elfiasty

Forumowicz
Forumowicz

Posty: 52

Dołączył(a): 13 sie 2016, o 14:08

Płeć: Mężczyzna

Post 7 wrz 2016, o 19:53

Re: wywala mnie z lokacji

tak, eventy nagle zaczely działać księgi i inne bajery też nagle działają.

ale w przeciwnienstwie do standardowego diabełka czy nawet alchemika genesis kopa w dupe dac potrafi... caly czas sa wyzwania a nie gra z zamknietymi oczami.

ransim dalej nie moge znaleźć przez co niewiem w jak duze kupki skladać piekielne odłamki, na mrocznych mam spora strate bo uzbieralem spora kupke nim sie dowiedzialem ze po 6 trzeba :D. jeszcze jedna rundka mnie czeka po Akcie 3, za chwile koncze koszmar i lece na piekło. nigdy wiecej najemników. zło okrutne. wzialem sobie nekromante na zimno. dalem kilka itemow z skillem i fcr to menda mi nie dała nawet podejsc do moobkow z którymi ja tyram jak wół, tylko mi caly drop eventowych przedmiotów zabiera.


teraz gra znowu cos krzyczy przy wlaczaniu ale wygląda ze wszystko hula jak trzeba bo nie dostrzegam zadnych problemów z pracą programu.

nosze aktualnie unikalna Lance "iglica honoru" która dodaje bonus do umiejętności obsługi broni palnej .
a 15 minut temu przerobiłem na odłamek kamienia szlachetnego jakas dzide która dawala bonus do innej klasy broni niż sama należała.

ale caly czas wszystko fajnie na plus, im wiecej gram w genesis tym bardziej mi sie podoba.
<<

BishoYo

Avatar użytkownika

Administrator
Administrator

Posty: 297

Dołączył(a): 9 sty 2015, o 15:19

Lokalizacja: Trzebież

Płeć: Mężczyzna

Post 7 wrz 2016, o 20:40

Re: wywala mnie z lokacji

Tak czasem jest tak fajnie że człowiekowi skarbnik się pojawi to wiadomo że coś może fajnego paść a czasem najemnik nas przywita to już nie tak miło ;)

Najemnicy, klątwy plus dodane z ostatnimi patchami nowi bosiarze losowi są dla urozmaicenia gry żeby nie było tak nudno.

Z tymi skilami w broniach to faktycznie jakiś trzask. Starałem się likwidować takie rzeczy ale przedmiotów jest sporo więc pewnie nie wypatrzyłem wszystkiego.

Co do tego Ransim no to podpowiem. Prawdopodobnie na grobli(? czy jak to się zwie) przed Travincal trzeba iść do prawej świątyni. Tam możesz coś nie coś zauważyć.
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

Następna strona

Powrót do Pomoc!

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron