FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Braki w rozgrywce HELP!

<<

krolikgce

Newbie
Newbie

Posty: 5

Dołączył(a): 14 lip 2016, o 18:55

Płeć: Mężczyzna

Post 15 lip 2016, o 14:21

Braki w rozgrywce HELP!

Witam jestem w trakcie grania na modzie genesis i powiem szczerzę, że dość ciekawie się zapowiadało aż do momentu gdy zauważyłem, że nie ma różnych rzeczy które wydaję mi się , że powinny być mianowicie w I Akcie nie było siedliska zła oraz w drugim zadaniu nie respił się bos krwawa wrona, natomiast w II Akcie nie mam kostki horadrimów również nie mogę wynająć najemnika proszę o informację czy to tak ma być i mam grać dalej czy mam jakiś błąd. Pozdrawiam.
<<

BishoYo

Avatar użytkownika

Administrator
Administrator

Posty: 297

Dołączył(a): 9 sty 2015, o 15:19

Lokalizacja: Trzebież

Płeć: Mężczyzna

Post 15 lip 2016, o 14:55

Re: Braki w rozgrywce HELP!

Wszystko jest całkowicie ok. Mod wprowadza do gry zmiany żeby to nie było wszystko tak samo jak w D2 tylko żeby się grało ciekawiej jakby w coś nowego. Za pierwszym razem jak się gra i nie wie co i gdzie to na pewno ma się wrażenie że gra się w coś innego, nie dało się zmienić w grze wielu rzeczy więc wygląda to jak D2 no ale trzeba pamiętać że to Mod. Pamiętaj, wszystko co zauważysz i pomyślisz że w D2 było inaczej to tak właśnie miało być.

Zadanie pierwsze wykonuje się przechodząc przez Kopalnię pod Obozowiskiem. W Kopalni są dwa przejścia. Na Cmentarzu trzeba trochę poszukać żeby wykonać zadanie z Wroną (najemników, obojętnie który akt, można najmować dopiero jak się wykona to zadanie w akcie 1). Kostka jest w innym miejscu niż w D2. Nie przeszukiwałeś dokładnie miejsc ;)
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

<<

krolikgce

Newbie
Newbie

Posty: 5

Dołączył(a): 14 lip 2016, o 18:55

Płeć: Mężczyzna

Post 15 lip 2016, o 15:19

Re: Braki w rozgrywce HELP!

aha to się cieszę, bo reinstalowałem i po prostu myślałem, że mi się bosy nie respią i mam jakieś błędy czyli rozumiem, że krwawa wrona jest gdzieś na cmentarzu a kostka jest tam gdzie powinna być wg moda no to w takim razie lecę szukać hehe dzieki pozdro


BishoYo napisał(a):Wszystko jest całkowicie ok. Mod wprowadza do gry zmiany żeby to nie było wszystko tak samo jak w D2 tylko żeby się grało ciekawiej jakby w coś nowego. Za pierwszym razem jak się gra i nie wie co i gdzie to na pewno ma się wrażenie że gra się w coś innego, nie dało się zmienić w grze wielu rzeczy więc wygląda to jak D2 no ale trzeba pamiętać że to Mod. Pamiętaj, wszystko co zauważysz i pomyślisz że w D2 było inaczej to tak właśnie miało być.

Zadanie pierwsze wykonuje się przechodząc przez Kopalnię pod Obozowiskiem. W Kopalni są dwa przejścia. Na Cmentarzu trzeba trochę poszukać żeby wykonać zadanie z Wroną (najemników, obojętnie który akt, można najmować dopiero jak się wykona to zadanie w akcie 1). Kostka jest w innym miejscu niż w D2. Nie przeszukiwałeś dokładnie miejsc ;)


ok mam


mam pytanie jeszcze odnośnie zwoji portalu i identyfikacji są jakieś księgi na to?
<<

Saloth

Tester
Tester

Posty: 67

Dołączył(a): 27 cze 2016, o 14:57

Płeć: Mężczyzna

Post 15 lip 2016, o 16:08

Re: Braki w rozgrywce HELP!

No sa, najlepiej to zanurkuj w Tristram do katedry (tzn tam dalej ten kosciol, zebys nie pomylil z pierwsza lokacja od wejscia, ale moze tam tez ostatecznie cos padnie, bo w wiezieniu ksiazki tez sie spawnuja biblioteczki w monastyrze ale nie zawsze, a po co ciagle lanem czy czym tam resetowac mape. Takie utrudnienie Bish zrobil, idzie przywyknac. Ja tu mam gorszy problem, bo gra lowca przynajmniej na starcie jest cholernie kosztowna, ammo jest dosc drogie :cry:
<<

krolikgce

Newbie
Newbie

Posty: 5

Dołączył(a): 14 lip 2016, o 18:55

Płeć: Mężczyzna

Post 15 lip 2016, o 16:28

Re: Braki w rozgrywce HELP!

Saloth napisał(a):No sa, najlepiej to zanurkuj w Tristram do katedry (tzn tam dalej ten kosciol, zebys nie pomylil z pierwsza lokacja od wejscia, ale moze tam tez ostatecznie cos padnie, bo w wiezieniu ksiazki tez sie spawnuja biblioteczki w monastyrze ale nie zawsze, a po co ciagle lanem czy czym tam resetowac mape. Takie utrudnienie Bish zrobil, idzie przywyknac. Ja tu mam gorszy problem, bo gra lowca przynajmniej na starcie jest cholernie kosztowna, ammo jest dosc drogie :cry:


kurde byłem w tej kapliczce i nie znalazłem żadnej księgi gdzie to jeszcze idzie dorwać? moją bolączką z pierwszym zetknieciem się z modem była stamina no normalnie nie mogłem tego przełknąć ale zainwestowałem w skill i już jest lepiej hehe
<<

BishoYo

Avatar użytkownika

Administrator
Administrator

Posty: 297

Dołączył(a): 9 sty 2015, o 15:19

Lokalizacja: Trzebież

Płeć: Mężczyzna

Post 15 lip 2016, o 18:06

Re: Braki w rozgrywce HELP!

W Tristram w Katedrze lub przez punkt przejść do Monastyru pierwszego i iść do końca Więzienia. Po drodze powinny być regały jakieś. Za którymś razem powinny paść księgi te co potrzeba.

Prośba, edytuj posty i nie wstawiaj jeden pod drugim.
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

<<

krolikgce

Newbie
Newbie

Posty: 5

Dołączył(a): 14 lip 2016, o 18:55

Płeć: Mężczyzna

Post 15 lip 2016, o 19:30

Re: Braki w rozgrywce HELP!

ok będę edytował. Mam jeszcze pytanie odnośnie umiejętności jest jakiś npc u którego jest możliwy reset skilli czy nie ma takiego udogodnienia?


da się wskrzesać najemnika?? bo mi zdechł z pełnym ekwipunkiem i nie mogę do ożywić;/
<<

Saloth

Tester
Tester

Posty: 67

Dołączył(a): 27 cze 2016, o 14:57

Płeć: Mężczyzna

Post 16 lip 2016, o 13:42

Re: Braki w rozgrywce HELP!

Masz taki prztyczek z edytowaniem posta, stary. Zacznij go w koncu uzywac. Merca nie wskrzesisz, imo daj se z tym spokoj, bo stracisz za duzo sprzetu. Wg Bishoyo jest ok, bo go przekoksil i jest OP, ale co z tego, jak ty padniesz i on tez, szkoda mamony na to. To moze jest fajna opcja ale dla trybu hardcore :mrgreen:

Reset - wejdz w tryby, jak odpalasz Genka i wduś przycisk latwego poziomu, to se aktywujesz ten niewidzialny przycisk w prawym gornym rogu drzewka (wyswietli ci sie info).

Z ksiazkami to moze tam wlasnie odwiedz te 2 lokacje, to moze byc loteria. Moze i w koszarach sie spawnuje czy wewnetrzny monastyr, ale ja tam nigdy ksiazczyn nie znalazlem :roll:
<<

krolikgce

Newbie
Newbie

Posty: 5

Dołączył(a): 14 lip 2016, o 18:55

Płeć: Mężczyzna

Post 16 lip 2016, o 14:08

Re: Braki w rozgrywce HELP!

teraz to mi się coś *cenzura* na maxa po włączeniu gry po chwili wyskakuje błąd UNHANDLED EXCEPTION: ACCES_VIOLATION (c000005)
<<

Saloth

Tester
Tester

Posty: 67

Dołączył(a): 27 cze 2016, o 14:57

Płeć: Mężczyzna

Post 16 lip 2016, o 17:22

Re: Braki w rozgrywce HELP!

Moze masz ten sam problem co ja na starym lapku, ze musze czasem ze 3x nawet restartowac, by sie te pliki poukladaly w launcherze, tzn podczas ladowania postaci, gdzie jest zwiecha. Nie wiem, czy u ciebie w tym samym miejscu to sie pojawia :idea:
Następna strona

Powrót do Pomoc!

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron