FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Problem z Fog.dll

<<

PaTuuu

Newbie
Newbie

Posty: 3

Dołączył(a): 8 paź 2017, o 09:56

Płeć: Mężczyzna

Post 8 paź 2017, o 09:58

Problem z Fog.dll

Witam, mam pewnien poroblem jak odpalam moda wyskakuje mi błąd: NIe znaleziono porządkowej 289 w bibliotece dołączonej dynamicznie
.........\Fog.dll ;/ , jeżeli mod jest dezaktywowany normalnie w Diablo 2 mogę grać czy ktoś pomoże. Próbowałem na patchu 1.10 jak i na 1.13d, ale to nie nie zmienia.
<<

BishoYo

Avatar użytkownika

Administrator
Administrator

Posty: 293

Dołączył(a): 9 sty 2015, o 15:19

Lokalizacja: Trzebież

Płeć: Mężczyzna

Post 8 paź 2017, o 11:41

Re: Problem z Fog.dll

Trochę mało info. Jeszcze się nie spotkałem żeby ktoś miał taki problem.

Tu podstawa czyli gra Diablo 2 z dodatkiem musi być w wersji PL.

Najważniejsza rzecz to dobrze wrzucić Moda. Nie można 'folderu z Modem' skopiować do folderu z D2. Trzeba 'zawartość folderu' z Modem czyli wszystkie pliki i foldery jak np 'Data' skopiować do folderu z grą D2. Jeśli jest ok to przejdź dalej.

Pierwsze od czego można zacząć to zrobić reset kompa bo przy błędach z czytaniem dll to pomaga. Dobrze czyta ten z normalnego D2 a jak się podmieni dll na inny to już coś systemowi nie pasuje, często tak jest.

Poza tym to nie wiem jaki system jest, może zgodność ze starym jakimś by pomogła.

Uszkodzenie pliku raczej wykluczam. Może folder z grą jest na pulpicie czy dysku C i nie może odczytać bo tam różne ograniczenia są. Inna opcja to może brak zainstalowanego VC Redist który wymagany jest do kilku pluginów i instalka znajduje się w folderze 'Data'.

Zakładam też że nie jest to instalka wersji 1.14 D2 bo zainstalowałeś starsze patche i działa gra. Jeśli jednak jest to 1.14 to trzeba pobrać dodatkowe pliki z działu 'Download' z samego dołu i je w grze podmienić. Oczywiście patchy nie instaluje się z aktywowanym modem bo pewnie by się zaśmiecił tylko. Patch jak ktoś chce to można wrzucać na D2 chociaż bez patchy żadnych też powinno śmigać bo Mod ma patcha w sobie.
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

<<

PaTuuu

Newbie
Newbie

Posty: 3

Dołączył(a): 8 paź 2017, o 09:56

Płeć: Mężczyzna

Post 8 paź 2017, o 14:41

Re: Problem z Fog.dll

Udało mi się to ogarnąć po wielu trudach, ale niestety gra odpala tylko w oknie ;/
<<

BishoYo

Avatar użytkownika

Administrator
Administrator

Posty: 293

Dołączył(a): 9 sty 2015, o 15:19

Lokalizacja: Trzebież

Płeć: Mężczyzna

Post 8 paź 2017, o 16:57

Re: Problem z Fog.dll

A test wideo odpalałeś? Ten 'D2VidTst.exe'. Jeśli tak to ciężko stwierdzić o co chodzi.
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

<<

PaTuuu

Newbie
Newbie

Posty: 3

Dołączył(a): 8 paź 2017, o 09:56

Płeć: Mężczyzna

Post 8 paź 2017, o 22:27

Re: Problem z Fog.dll

Już zrobiłem na VidTest musiałem wybrać opcje 2D a nie 3D i działa :D Mogę już czerpać przyjemność z moda, aczkolwiek często zdarza się zginąć przez nieuwagę :D

Powrót do Pomoc!

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron