FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

błąd typu 'C00...005'

<<

jarekpiaski

Newbie
Newbie

Posty: 1

Dołączył(a): 4 sty 2017, o 21:30

Płeć: Mężczyzna

Post 4 sty 2017, o 21:34

błąd typu 'C00...005'

Witam Serdecznie

mod 3.0 działał mi poprawnie dwa dni, następnie nie wiem przez co (czy cc cleaner mógł mieć znaczenie) przy włączaniu gry wyskakuje mi błąd podobny do tego, opisanego w instrukcji instalacji moda (zresetuj komputer), z tym że nawet na nowo zainstalowanej grze oraz modzie błąd nadal wyskakuje, co robić?

- wszystko zaczęło się od zacięła przy wyborze postaci po którym zapisie (20lvl) / na drugim kompie po instalacji gra wchodziła, ale po włączeniu skopiowanego sejwa, znów się zacieła przy wyborze postaci i ten sam błąd wyskakuje.

(mam polską wersję gry, bo znalazłem na forum ,ze też ktoś miał ten błąd, bo miał eng)
<<

BishoYo

Avatar użytkownika

Administrator
Administrator

Posty: 289

Dołączył(a): 9 sty 2015, o 15:19

Lokalizacja: Trzebież

Płeć: Mężczyzna

Post 5 sty 2017, o 17:28

Re: błąd typu 'C00...005'

Witaj

Zależy co się stało czy co zrobiłeś przed tym jak przestało działać bo na ten komunikat o błędzie mają wpływ różne rzeczy. Jeżeli na początku śmigało to znaczy że coś tam się w kompie zrobiło, nie samo oczywiście. Jak wspominasz o cleanerze to na myśl przychodzi rejestr i wpisy ze ścieżkami gry. Może prócz gry z modem masz jeszcze kopie gry na dysku i ścieżka w rejestrze prowadzi do tej kopii to wtedy mogą się mieszać pliki.

W folderze z grą, jak odpala się moda, tworzy się plik tekstowy log o nazwie 'D2xxxx.txt' gdzie 'xxxx' to data dnia w którym się odpala. Można odpalić grę i zerknąć co się tam zapisało, przeważnie jest tam zapisany konkretny błąd bo 'c00005' to tylko komunikat że coś się stało. Jak coś znajdziesz to możesz tu wkleić tekst lub cały plik gdzieś uploaduj i rzuć linka to się zobaczy.
Motto:
Spoiler:

Grupa

Alchemic

<<

Saloth

Tester
Tester

Posty: 67

Dołączył(a): 27 cze 2016, o 14:57

Płeć: Mężczyzna

Post 6 sty 2017, o 05:30

Re: błąd typu 'C00...005'

To moj odwieczny problem, nawet zmiana podziurawionego dysku nie pomogla. Moze pomoc odpowiednia kopia D2 zamiast pirata, ale wcale nie musi. U mnie pare resetow lapka zalatwia sprawe, albo przynajmniej ten 1 raz, trza sprawdzic. Bisho uwaza, ze otwieranie okna handlu z npc czy tam pogadanie z nim powinno poprawnie wszystko zapisywac, u mnie nie wiem, czy to dziala, bo trudno mi ten nawyk se wyrobic. Sam d2 od blizza powodowal mi ten sam crash, ale inne objawy

Powrót do Pomoc!

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron